Οι μαθητές της Δ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βριλησσίων, συνέθεσαν το δικό τους τραγούδι για την κομποστοποίηση,

Δύο χρυσά βραβεία και ένα αργυρό απονεμήθηκαν στο Δήμο Βριλησσίων στο πλαίσιο των βραβείων ‘Best City Awards 2017’. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Η τελετή απονομής αποτελεί την κορύφωση των Best City Awards καθώς επιβραβεύονται οι καλύτερες πρακτικές που καθιστούν τις πόλεις ευφυείς και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους.

Με έναν Παραγωγικό  διάλογο και έντονο ενδιαφέρον έκλεισε η ημερίδα με θέμα «ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ» που διοργάνωσε ο Δήμος Βριλησσίων, σήμερα Τετάρτη 28/6, στο πλαίσιο της δράσης «ΦΥΣΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ» του Πιλοτικού Προγράμματος Κομποστοποίησης Διαλογή στην Πηγή που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και αφορά στην εγκατάσταση και αξιοποίηση του δικτύου καφέ κάδων χωριστής συλλογής των οικιακών οργανικών αποβλήτων.

Ο Δήμος Βριλησσίων σας προσκαλεί σε Ημερίδα με θέμα // Διαλογή στην Πηγή και Κομποστοποίηση: ΤΟ ΚΑΛΟ «ΣΚΟΥΠΙΔΙ» την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος» του Πάρκου Μίκης Θεοδωράκης (Π. Μπακογιάννη & Πλαταιών, Βριλήσσια).

Διαδραστικές παρουσίασεις για την ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων, τη διαδικασία και τα οφέλη της κομποστοποίησης διεξάγονται σε Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Βριλησσίων στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος κομποστοποίησης «Διαλογή στην Πηγή», που υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την Περιφέρεια Αττικής.

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για μείωση των εισερχομένων στο ΧΥΤΑ, ένα από τα μέτρα που πήραμε ήταν τα κλαδέματα να εισέρχονται από εδώ και στο εξής στο ΕΜΑΚ, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού (κόμποστ) υψηλής ποιότητας.

Βελτίωση της εφαρμογής των κανόνων της ΕΕ σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων, τη φύση και τη βιοποικιλότητα, την ποιότητα του αέρα, την ποιότητα και τη διαχείριση των υδάτων.

Ραδιοφωνική Συνέντευξη Αριστείδη Βρούστη στον Sport FM

Ο κύριος Αριστείδης Βρούστης, Περιφερειακός Σύμβουλος & Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, μιλά στον SPORT FM, στη ραδιοφωνική εκπομπή Drive & Travel του Δημήτρη Μπαλή αναφέροντας τι έχει αλλάξει στη διαχείριση των απορριμμάτων, τη συνεργασία του ΕΔΣΝΑ με τους δήμους, τη συλλογή βιολογικών απορριμμάτων από τις λαϊκές και τη μετατροπή τους σε 100% βιολογικό λίπασμα...

Ραδιοφωνική Συνέντευξη Αλέξη Μαυραγάνη στον Sport FM

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Βριλησσίων, Αλέξης Μαυραγάνης, μιλά στον SPORT FM, στη ραδιοφωνική εκπομπή Drive & Travel του Δημήτρη Μπαλή για το πρότυπο πιλοτικό πρόγραμμα Διαλογή στην Πηγή, τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος, την κομποστοποίηση στην Ελλάδα, και τη σπουδαιότητα της συμμετοχής των πολιτών για την επιτυχία κάθε προγράμματος ανακύκλωσης.

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ! ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ & ΦΙΛΕΣ

postcard image1
 
Κάντε κλικ εδώ και στείλτε μια ηλεκτρονική κάρτα (e-card) σε φίλους και φίλες σας.

μαθετε τα νεα μας

Κάνετε εγγραφή για να λαμβάνετε νέα, ανακοινώσεις, προσκλήσεις σε δράσεις και χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα κομποστοποίησης.