ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 5% ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

Νέα μείωση κατά 5% των δημοτικών τελών για τις οικίες για το έτος 2017 ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγησή - πρόταση της δημοτικής αρχής στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 21/11/2016. 

Με τη μείωση επιβραβεύονται οι δημότες για την καθημερινή συμμετοχή και συμβολή τους στα προγράμματα ανακύκλωσης στην πηγή, δηλαδή απορρίμματα στους μπλε κάδους και μπλε κώδωνες και χωριστής συλλογής οργανικών υπολειμμάτων, δηλαδή απορρίμματα στους καφέ κάδους για κομποστοποίηση, αφού μέρος της μείωσης των τελών επιτυγχάνεται από την εξοικονόμηση του συνολικού κόστους διαχείρισης του όγκου των απορριμμάτων της πόλης. 

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης στην εισήγησή του, τόνισε ότι η δημοτική αρχή προχωράει στη νέα μείωση των δημοτικών τελών και με γνώμονα τη στήριξη των δημοτών και ιδιαίτερα των κοινωνικά αδύναμων εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης και βαθιάς ύφεσης, όπως επίσης την ορθολογική οικονομική διαχείριση της ανταποδοτικής υπηρεσίας της καθαριότητας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σε κλίμα συναίνεσης και με διευρυμένη πλειοψηφία. Τέλος αξίζει να αναφερθεί η παρέμβαση του περιφερειακού συμβούλου βορείου τομέα Αττικής και μέλους της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ κ. Αρ. Βρούστη, ο οποίος εξήρε την πρωτοποριακή προσπάθεια που εξελίσσεται στο Δήμο Βριλησσίων και δεσμεύθηκε για ακόμα στενότερη συνεργασία, βασισμένος στην πεποίθηση ότι Δήμος και τοπική κοινωνία θα συνεχίσουν με την ίδια και μεγαλύτερη θέληση να αντιλαμβάνονται αυτό που άλλοι θεωρούν απόρριμμα, ως προϊόν με αξία και να στηρίζουν τη στρατηγική συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής στο κοινό πλαίσιο-“σπίτι” του ΕΔΣΝΑ.

Πηγή Ιστοσελίδα Δήμου Βριλησσίων

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ! ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ & ΦΙΛΕΣ

postcard image1
 
Κάντε κλικ εδώ και στείλτε μια ηλεκτρονική κάρτα (e-card) σε φίλους και φίλες σας.

μαθετε τα νεα μας

Κάνετε εγγραφή για να λαμβάνετε νέα, ανακοινώσεις, προσκλήσεις σε δράσεις και χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα κομποστοποίησης.