Διαδραστικές παρουσίασεις για την ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων, τη διαδικασία και τα οφέλη της κομποστοποίησης διεξάγονται σε Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Βριλησσίων στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος κομποστοποίησης «Διαλογή στην Πηγή», που υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την Περιφέρεια Αττικής.

Μέχρι στιγμής σχεδόν 300 μαθητές έχουν ενημερωθεί και συμμετάσχει σε ένα δημιουργικό διάλογο αναφορικά με θεματικές, όπως:

      • Τι είναι η κομποστοποίηση;
      • Τι είναι τα οργανικά απόβλητα;
      • Ποια τοποθετούνται στους καφέ κάδους;
      • Ποια είναι η διαδικασία κομποστοποίησης;
      • Ποια είναι τα οφέλη;
      • Πως μπορούν να αξιοποιηθούν τα οργανικά απόβλητα;
      • Τι είναι το πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης του Δήμου Βριλησσίων
      • Γιατί είναι σημαντικός ο δικός μας ρόλος; 
      • Τι μπορούμε να κάνουμε;

«H εκπαίδευση της τοπικής κοινωνίας για την ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή όλων των απορριμμάτων μας ξεκινάει από το σχολείο. Τα παιδιά είναι ο καλύτερος επεξεργαστής και αναμεταδότης κάθε θετικού μηνύματος. Με το πρόγραμμα ενημέρωσης των σχολείων μας, πιστεύουμε ότι πολύ γρηγορότερα θα πετύχουμε το στόχο ξεχωριστής συλλογής των βιοαποβλήτων και της μετατροπής τους σε Φυσικό Λίπασμα», δήλωσε ο Αλέξης Μαυραγάνης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων.

Οι ενημερωτικές επισκέψεις λειτουργούν συμπληρωματικά στο γνωστικό αντικείμενο που διδάσκονται οι μαθητές στο σχολείο, αποτελώντας μια μαθησιακή (διαδραστική) εμπειρία με χρήσιμες και χρηστικές πληροφορίες και πραγματοποιούνται κατόπιν άδειας από τους αρμόδιους φορείς, και σε συνεργασία, με τους εκπαιδευτικούς ανά τάξη/τμήμα. Ο κύκλος των επισκέψεων θα ολοκληρωθεί τέλος Απριλίου 2017.

Η ανταπόκριση των παιδιών, των συλλόγων καθηγητών, γονέων και κηδεμόνων είναι άμεση και ένθερμη, έχοντας ήδη λάβει αιτήματα για επαναληπτικές ενημερώσεις σε περισσότερα τμήματα.

Ο Δήμος Βριλησσίων λειτουργεί ήδη αναπτυγμένο σύστημα ανακύκλωσης και διαχείρισης αποβλήτων και είναι ο πρώτος δήμος της Αττικής που προωθεί και υλοποιεί το Πιλοτικό Πρόγραμμα Κομποστοποίησης «Διαλογή στην Πηγή», με την εγκατάσταση δικτύου καφέ κάδων χωριστής συλλογής των οικιακών οργανικών αποβλήτων, τα οποία αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή παραγωγής απορριμμάτων. Σκοπός του προγράμματος κομποστοποίησης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χωριστή διαλογή των αποβλήτων στην πηγή, δηλαδή στην κουζίνα κάθε σπιτιού / καταστήματος, και την απόθεσή τους στους καφέ κάδους που ήδη έχουν τοποθετηθεί στο Δήμο Βριλησσίων ώστε να επιτευχθεί η μετατροπή τους σε αξιοποιήσιμα υλικά.

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ! ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ & ΦΙΛΕΣ

postcard image1
 
Κάντε κλικ εδώ και στείλτε μια ηλεκτρονική κάρτα (e-card) σε φίλους και φίλες σας.

μαθετε τα νεα μας

Κάνετε εγγραφή για να λαμβάνετε νέα, ανακοινώσεις, προσκλήσεις σε δράσεις και χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα κομποστοποίησης.