Δύο χρυσά βραβεία και ένα αργυρό απονεμήθηκαν στο Δήμο Βριλησσίων στο πλαίσιο των βραβείων ‘Best City Awards 2017’. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Η τελετή απονομής αποτελεί την κορύφωση των Best City Awards καθώς επιβραβεύονται οι καλύτερες πρακτικές που καθιστούν τις πόλεις ευφυείς και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βριλησσίων κέρδισε τα παρακάτω βραβεία - διακρίσεις: Δύο χρυσά βραβεία στην ενότητα ‘Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων’, κατηγορίες ‘Απόρριψη αποβλήτων’ και ‘Δράσεις ενθάρρυνσης-ενημέρωσης πολιτών για την ανακύκλωση με τηλε-εκπαίδευση’ και ένα αργυρό βραβείο στην ενότητα ‘Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων’, κατηγορία ‘Ανακύκλωση & επαναχρησιμοποίηση’.

Το 2ο Χρυσό βραβείο αφορά στη λειτουργία της δημοτικής διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης www.followgreen.gr/Villisca/school, με δράσεις τηλε-εκπαίδευσης πολιτών και μαθητών και έχει ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και επιβράβευση. Η πρωτοβουλία αυτή, παρέχοντας καινοτόμα στοιχεία τόσο στον τομέα της επικοινωνίας μέσω της σύνδεσής της με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών μέσω σύγχρονων συστημάτων επιβράβευσης, αποτελεί μια καινοτόμα υπηρεσία τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ.

Τα βραβεία παρέλαβαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Αλέξης Μαυραγάνης.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για τις διακρίσεις και δήλωσε ότι: «Η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων εκτός από τα προφανή οικονομικά οφέλη για τον Δήμο και τους δημότες λειτουργεί θετικά προς το περιβάλλον και αποτελεί ένδειξη παιδείας και πολιτισμού».

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος δήλωσε ότι: «Τα βραβεία αυτά ανήκουν σε αυτούς που ουσιαστικά τα κέρδισαν με την κοπιώδη εργασία τους: Στα στελέχη και τους εργαζόμενους της καθαριότητας και συνολικά της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, ιδίως σε όσους πατάνε καθημερινά το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου και στελεχώνουν τα πληρώματα των οχημάτων και όλο τον προγραμματισμό καθαριότητας και πρασίνου που αφορά στο πεδίο».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) κα Βούλα Λάμπρου-Αρσένη τόνισε ότι: «Ο ΟΚΠΑ θα εξακολουθήσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τη σύνδεση της ανακύκλωσης με την τοπική αγορά που σημαίνει ταυτόχρονα και σημαντική ωφέλεια για τους δικαιούχους των δομών του και συνολικά για τις πλέον αδύναμες κοινωνικές ομάδες συνδημοτών μας».

Στην τελετή το ‘παρών’ έδωσαν εκ μέρους του Δήμου Βριλησσίων ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κων/νος Βαφειάδης, οποίος είναι και μέλος της κριτικής επιτροπής του θεσμού καθώς και εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.

Πηγή: Δήμος Βριλησσίων

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ! ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ & ΦΙΛΕΣ

postcard image1
 
Κάντε κλικ εδώ και στείλτε μια ηλεκτρονική κάρτα (e-card) σε φίλους και φίλες σας.

μαθετε τα νεα μας

Κάνετε εγγραφή για να λαμβάνετε νέα, ανακοινώσεις, προσκλήσεις σε δράσεις και χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα κομποστοποίησης.