Εδώ μπορούμε να ενημερωθούμε για τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων, δηλαδή τα «σκουπίδια» της κουζίνας και του κήπου μας.

Ποια είναι, πως τα αξιοποιούμε, τι είναι η κομποστοποίηση και ποια είναι τα οφέλη της, τι τοποθετούμε στους καφέ κάδους ανακύκλωσης και που τους βρίσκουμε, ποιοι είναι οι φορείς που υλοποιούν το πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης (Διαλογή στην Πηγή), ποια είναι η δραστηριότητα του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης – Κομποστοποίησης στα Άνω Λιόσια, καθώς και να πληροφορηθούμε για τεχνικές και εργαλεία που μπορούμε να αξιοποιήσουμε, ως ενεργοί πολίτες, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και προστασίας του περιβάλλοντος.

Το κλαδάκι, τα ξερά φύλλα, ο καφές, οι φλούδες φρούτων, τα τσόφλια του αυγού, ακόμα και το φακελάκι από το τσάι είναι μερικά μόνο από τα οργανικά απορρίμματα της κουζίνας ή/και του κήπου μας, που καθημερινά πετώνται, ανεκμετάλλευτα, καταλήγοντας σε χώρους υγειονομικής ταφής ή σε ανεξέλεγκτες χωματερές, ενώ μπορούν, ξεκινώντας από τη χρήση των καφέ κάδων στη γειτονιά μας, να γίνουν φυσικό λίπασμα, γεμάτο θρεπτικές ουσίες και επί της ουσίας να δώσουν νέα ζωή.

Με λίγα λόγια, αυτά που θεωρούμε ως τώρα «σκουπίδια», αποτελούν πρώτες ύλες για μια νέα ζωή, για κάτι καινούριο. Γι’ αυτό και επιλέγουμε να πούμε ναι στο χώμα, και όχι στη χωματερή.

Ενημερωνόμαστε, βελτιώνουμε τις καθημερινές μας πρακτικές, προστατεύουμε το περιβάλλον, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής μας.

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ! ΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ & ΦΙΛΕΣ

postcard image1
 
Κάντε κλικ εδώ και στείλτε μια ηλεκτρονική κάρτα (e-card) σε φίλους και φίλες σας.

μαθετε τα νεα μας

Κάνετε εγγραφή για να λαμβάνετε νέα, ανακοινώσεις, προσκλήσεις σε δράσεις και χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα κομποστοποίησης.